• tik tok

(VIDEO) Otac Maide Džafić: U našoj kući već dvije godine ne postoji osjećaj sreće, ali optužnica protiv doktorice je satisfakcija

Sep 7, 2022

Općinski  sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Melihe Zahirović Suljić  zbog postojanja osnovane sumnje da je kao specijalista infektolog u Klinici za zarazne bolesti UKC-a Tuzla počinila krivično djelo teška protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje.  Optužnica se odnosi na događaje koji se vezuju za nesavjesno liječenje koje je uzrokovalo  smrt petnaestogodišnje maloljetnice Maide Džafić iz Gračanice u avgustu 2020. godine u UKC-u Tuzla.

Nakon ove vijesti, Miralem Džafić, Maidin, otac završio je u bolnici u Njemčakoj gdje živi i radi. Za portal Balans je kazao da se za pravdu bori već dvije godine.

„Ja sam završio u bolnici kada sam čuo da je potvrđena optužnica protiv doktorice Melihe Zahirović Suljić zbog smrti moje rahmetli kćerke Maide. Ovo što je danas potvrdio Općinski sud u Tuzli, mi govorimo već dvije godine. Nama je ovo satisfakcija, ali ne možemo reći da smo sretni jer u mojoj kući riječ “sreća” više ne postoji“ – ističe Džafić.

Pravda je spora, ali dostižna, ističe otac Maide Džafić.

„Za pravdu ne treba birati sredstva, a mi smo učinili sve da dođemo do pravde. Potvrđivanje optužnice je jedan pozitivan korak, ali kraj će biti tek nakon završetka suđenja i presude“ – dodaje on.

Porodice Džafić je tokom dvije godine borbe imala podršku javnosti, na čemu su, kaže Miralem, zahvalni.

„Ovo je nada i nauk svima koji rade u zdravstvu, ali i ostalim institucijama, da moraju raditi savjesno svoj posao. Nažalost, nesavjestan rad je moju kćerku koštao života“ – zaključuje Džafić.

Detalje pogledajte u video izjavi:

(Balans)