• tik tok

U Tuzli gostuju brojne uspješne žene

Jun 1, 2022

Više od 80 uspješnih  žena BiH, regije, Evrope i svijeta učestvuje na petom Festivalu savremene žene koji počinje 2.juna u Tuzli i traje do 5.juna uz brojne sadržaje.

Riječ je o festivalu koji povezuje i podržava priče uspješnih žena u različitim oblastima i na taj način motivira mlade žene da vjeruju u sebe i budu poduzetne.

„ Festival savremene žene od značaja ne samo za BiH i region već za razumijevanje i zajedništvo žena čitavog svijeta dokazuje i prisustvo govornica sa gotovo svih kontinenata.Mentoring program ovaj novi projekt u sklopu Festivala pružit će jedinstvenu priliku i nevjerovatno pozitivno društveno odgovorno djelovanje, razumijevanjem snage mentora“- kazali su sa Radio Kameleona koji je organizator ovog događaja.

Više od 80 govornica iz BiH, regije i svijeta  će govoriti o biznisu, zdravlju, majčinstvu, umjetnosti, kako uspjeti u savremenom dobu, te odgovarati na pitanja prisutnih.

One koje zanima brending mogu više saznati za vikend u razgovoru sa Marinom Revrt, direktoricom Orbica te  Vesnom Vlašić, direktoricom McCann-a. Za ljubitelje tehnologije  predviđena je radionica o virtuelnoj realnosti  koju će prezentovati Paloma Bouteleux, pluridisciplinarna umjetnica iz Francuske.

Ove godine po prvi put u okviru Festivala, svi zainteresovani imaju priliku da,  kroz mentoring sesije, razgovaraju jedan na jedan sa najuspješnijim ženama iz BiH, regije i svijeta.  Mentoring sesije su ograničene na po deset učesnika za svaku govornicu.

Pored toga,  Festival nudi i mnoštvo dodatnog sadržaja koji će se odvijati na više lokacija u Tuzli. Zainteresovani mogu pratiti projekciju domaćeg filma “Naša svakodnevna priča” u režiji Ines Tanović, najveći multimedijalni performans “Misija CHIRON” u režiji Sabrine Noack, Karin vonKrennerChristina Arndt, kao i mnoge druge koncerte i zabave.

Nataša Tadić