• tik tok

Tuzlanski atletičar Nikola Pavljašević osvojio srebro na 57. Belom krosu

Mar 18, 2024

Foto: AK Sloboda

Nikola Pavljašević, član Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” iz Tuzle, osvojio je protekli vikend drugo mjesto na 57. Belom krosu u konkurenciji U16 u trci na 1750 m u Beogradu, a koji je okupio atletičare iz Kenije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Pavljašević je trku završio s vremenom od 5:58, što je samo devet sekundi iza pobjednika Kaida Koce koji je imao vrijeme od 5:49. Na trećem mjestu je Mihailo Jakšić s vremenom od 6:11, a četvrto mjesto je zauzeo Mihajlo Stević s vremenom od 6:13.

U kategoriji U20, članica kluba Elma Hasanbašić je,također, ostvarila značajan uspjeh, osvajanjem sedmog mjesta na trci od 6400 metara.

Pohvale za Nikolinu izvanrednu izvedbu pristigle su i od Daneta Korice, nekadašnjeg selektora reprezentacije Jugoslavije, što dodatno naglašava značaj njegovog uspjeha.

“Ovakvi rezultati ne samo da promovišu sportiste na individualnom nivou, već i afirmišu atletiku u regionu kao sport u kojem se može postići izvanredan uspjeh”- kazali su iz tuzlanskog atletskog kluba.

(Balans)