• tik tok

Predložen pritvor: Objavljena imena pljačkaša benzinskih pumpi u TK

Sep 26, 2022

Kantonalni sud Tuzla je na prijedlog postupajućeg tužioca odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Kasandra Suljića (23) iz Tuzle i Armina Bećirovića (22) iz Živinica, te različite mjere zabrane za Eldina Salkanovića (23) iz Živinica. Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su kao saučesnici  u sticaju počinili tri krivična djela razbojništva, a Eldin Salkanović je osumnjičen da je učestvovao u dva razbojništva sa Suljićem i Bećirovićem.

 Istraga je potvorena i protiv 22-godišnjeg Š.Z iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao sa pomenutim osobama u  jednom razbojništvu, ali je sud osumnjičenog pustio da se brani sa slobode.

“Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su  1. septembra 2022. godine maskirani ušli u prostorije  jedne benzinske pumpe u Tuzli, dok su ih Salkanović i Š.Z čekali u automobilu,  te uz prijetnju da će Bećirović koristiti poluautomatsku pušku od zaposlenika uzeli pazar u iznosu većem od 6.000 KM i udaljili se. Na isti način su počinili razbojništvo i 7. Septembra na benzinskoj pumpi u Stuparima na području Kladnja ali nisu uspjeli otvoriti digitalni sef i otuđiti novac iz njega”- pojasnili su iz Kantonalnog tužilaštva.

Također, Suljić i Bećirović su osumnjičeni i da su na isti način 20. septembra 2022. godine maskirani i naoružani  ušli u benzinsku pumpu u naselju Ciljuge na području Živinica,  te pod prijetnjom da će pucati od radnika uzeli pazar, kao i novac koji je radnik imao u novčaniku, ključeve od njegovog automobila i određenu količinu cigareta, čime su sebi pribavili protivpravnu korist u iznosu od oko 2.000 KM.

Nakon što su pripadnici MUP-a TK identifikovali osumnjičene, po naredbi Kantonalnog suda Tuzla su  obavljeni pretresi na više lokacija, kada su osumnjičeni lišeni slobode. Nakon kriminalističke obrade su predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

(Balans/Kantonalno tužilaštvo)