• tik tok

(FOTO)Lukavčani napravili najbolje podvodne fotografije na takmičenju u Srbiji

Sep 26, 2022

Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca je osvojila 1.mjesto na 7.Međunarodnom kupu i Prvenstvu Vojvodine u podvodnoj fotografiji koji je održan protekli vikend u Srbiji. Osim toga, Bilal Šarić je osvojio glavnu nagradu za Best of Show fotografiju – Makro.

Organizator takmičenja je bio Ronilački klub “Roniti se mora” iz Bele Crkve, te  su učestvovali podvodni fotografi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičilo se u kategorijama DSLR i Kompakt aparata.

U ekipnom plasmanu, Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca je zauzela 1.mjesto, KPA “Bela Crkva” 2.mjesto, a 3.mjesto je pripalo domaćinu RK“Roniti se mora“.

U kategoriji DSLR aparata najuspješniji je bio Bilal Šarić iz Eko-ronilačke grupa invalida iz Lukavca  sa 79 bodova, 2.mjesto pripalo je  Miroslavu Dabiću  članu DPA “Sombor” koji je osvojio 60 bodova, a 3.mjesto je zauzeo Miloš Prelević iz RK“Danubinus spasilac“ Novi Sad sa 59 bodova.

U kategoriji Kompakt aparata 1.mjesto sa 76 bodova osvojio je Jovan Petrovski iz RK„Roniti se mora“ Bela Crkva, 2.mjesto sa 65 bodova pripalo je Marku Lazareviću iz KPA “Bela Crkva”, a 3. Elviru Mahmutoviću sa 63 boda  iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

“Bela Crkva je poznata po jezerima nastalim nakon iskopavanja šljunka i primjer su lokalne zajednice koja je iskoristila potencijal vodenih površina za razvoj turizma. Ronilački klubovi iz Bele Crkve, svake godine organizuju takmičenja u podvodnoj fotografiji u maju i septembru mjesecu i ono što moramo priznati je da imaju odlične podvodne fotografe. Svakako ono što posebno treba istaći je da su dobri domaćini koji se potrude da nam takmičenja ostanu u sjećanju po lijepom druženju i odličnoj organizaciji”- rekao je

 Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac.

(Balans)