• tik tok

Pomozimo Hasanu Sejdinoviću da dobije krov nad glavom

Oct 3, 2022

Zbog neriješenog stambenog statusa Hasana Sejdinovića bosanskohercegovačkog olimpijca, pokrenut je apel za sakupljanje sredstva kako bi Hasan i njegova majka dobili konačno krov nad glavom.

Naime, Hasan Sejdinović ima Downov sindrom, živi sa svojom majkom  Edisom već deset godina kao podstanar. Majka ne radi jer se mora starati o Hasanu.

“Ne mogu raditi i biti u radnom odnosu jer 24 sata sam sa njim. Čitavo devetogodišnje školovanje sam provela u hodniku škole čekajući da završi nastavu. Normalno je da ti tokove života moraš predodrediti tom djetetu. Bar u mom slučaju je bilo tako jer sam samohrana majka i morala sam se prilagoditi njemu“- priča Adisa.

Hasan je nakon devetogodišnje osnovne škole, završio i srednju i to smjer za kuhara. Majka se posvetila i njegovim sportskim aktivnostima pa je Hasan postigao zapažene rezultate, a kao reprezentativac  BiH na specijalnoj Olimpijadi u Abu Dabiju 2019.godine, osvojio zlato. Hasan je 2019. godine od strane Olimpijskog komiteta izabran sa sportistu godine u kategoriji Specijalne Olimpijade.

Na Olimpijadu u UAE Abu Dhabi je otišao kao podstanar bez svoje lične adrese i svog krova nad glavom da predstavlja svoju BiH.

Na toj olimpijadi u Abu Dhabiju 2019. godine  osvojio je prvu zlatnu medalju za BiH u disciplini trčanje na 200 m.

Nakon osvojenog zlata i četiri godine od tog uspjeha još uvijek nema svoj krov nad glavom niti svoju ličnu adresu.

Sejdinović se priprema za Olimpijadu koja će se održati u Berlinu 2023. godine, još uvijek bez riješenog stambenog pitanja.

Hasanova majka se obraćala mnogim institucijama i Općinama ali nije naišla na razumijevanje.

Hasanu možemo pomoći svi, uplatom sredstava na račune koje vidite ili pozivom na broj koji je objavljen:

Pozivom na 090 292 010 donirate 3 KM.

(Balans)