• tik tok

Partnerovi klijenti dobili vrijedne nagrade

Jun 21, 2022

Partner mikrokreditna fondacija iz Tuzle danas je dodijela nagrade za šest svojih korisnika iz cijele BiH.Riječ je o klijentima koji su koristili kredite koji se tiču programa energetske efikasnosti, a nagrade su klima uređaji, pročišćivači zraka te smart televizori.

Jedna od dobitnica je Snježana Tubić iz Dervente koja je koristila kredit za novu stolariju, na koji je imala i povrat sredstava. Na nagradnoj igri dobila je klima uređaj.

 „ Koristim dugo godina kredit. Ne znam tačno od koje godine. Sada sam ga koristila za stolariju. I još sam dobila nagradu što me stvarno usrećilo. Klima uređaj će mi koristiti i za grijanje i za hlađenje. Ma, super“- oduševljeno kaže Snježana. Ona ističe da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Partnerom, a posebno sa ljubaznim osobljem koje je uvijek spremno izaći u susret, objasniti i pomoći.

„ Ljubazni su, a kredit bude brzo. Znači, danas podneseš zahtjev,pa čak nekada za isti dan i digneš novac. Nikada nisam dobila odbijenicu. Znam da, ako zapne, idem kod njih i dobit ću „-  tvrdi Snježana.

Nova vrata i prozore na svoju kuću, putem kredita, također, ugradila je iJelica Marić iz Banja Luke, dugogodišnja je klijentica ove fondacije. Kaže da je zadovoljna uslugama, a posebno se obradovala nagradi.

„  Koristila sam svašta nešto, te za stolariju i fasadu. I ovaj zadnji kredit je bio baš za promjenu stolarije. Što se tiče nagrade, baš sam se iznenadila. To je bilo neočekivano i nisam mogla vjerovati“- priča Jelica koja je dobila pročišćivač zraka koje je koristan za svaki dom.

Starosna granica nije prepreka za poboljšanje kvalitete života što pokazuje primjer penzionera Muhidina Osmanovića iz Banovića. I on i njegova supruga godinama koriste razne Partnerove kredite. Na nagradnoj igri dobio je klimu.

„ Mnogo mi je ovo značajno. Morao bih je kupiti svakako  i to opet od kredita“- kroz smijeh nam priča i dodaje da ga malo brine kako će je koristiti zbog toga što je srčani bolesnik, ali, dodaje, dobro će doći klima u ovim vrelim danima. A da nagrade nisu rezervisane samo za stare korisnike, pokazuje primjer Novke Juričić iz Banja Luke koja je klijent tek godinu dana, a osvojila je veliki smart televizor sa visokim energetskim oznakama.

„ Puno će mi značiti. Taman sam htjela kupiti televizor, a dobila sam. Jako sam sretna i iznenađena“- rekla je Novka te preporučila i ostalim građanima da se oslobode straha od kredita, da dođu u Partner, ako imaju potrebe.

„ Ne treba papriologije puno, ne treba nešto posebno. Svi su ljubazni i brzo dobiješ kredit bez ikakvih problema. Baš sam zadovoljna i sa brzinom isplate i svega“- zaključuje ona.

Partner mikrokreditna fondacije već deset godina finansira mjere energetske efikasnosti te je do sada plasirala 13.000 mikrokredita od 80 miliona KM. Nagradna igra je organizovana u cilju promovisanja važnosti čuvanja okoline.

„ Mi i u  narednom periodu nastavljamo sa finansiranjem mjera enregtske efikasnosti i to putem posebnih kreditnih linija koje našim korisnicima omogućavaju povrat novčanih sredstava do 20 % od uložene investicije“-pojasnila je Edisa Sijerčić, kreditni menadžer Partner mikrokreditne fondacije. Sijerčić poziva zainteresirane građane da se obrate fondaciji ukoliko razmišljaju da promijene stare prozore, ugrade grijanje, urade termoizolaciju na kući ili neku drugu mjeru energetske efikasnosti.

(Nataša Tadić)