• tik tok

Partner nagrađuje poduzetničke ekološke prakse

Sep 9, 2022

Partner mikrokreditna fondacija iz Tuzle je raspisala javni poziv za dostavu prijava” BUDI NEKO – UZ OBRT EKO”, a kroz koji promoviše obrtničke i poduzetničke djelatnosti kao i zaštite životne okoline.

Kako su pojasnili iz Partnera, poziv je namijenjen svim fizičkim licima, koji samostalno i trajno obavljaju registrovanu privrednu djelatnosti u osnovnom, dopunskom ili dodatnom zanimanju, a koje u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju zdravlja i okoline i direktno utiču i na povećanje svijesti o važnosti zdravlja i zdrave životne sredine u našoj javnosti.         

“Ako ste registrovani obrtnik/poduzetnik koji djeluje na području Bosne i Hercegovine i koji proizvodi i posluje po ekološkim praksama, pozivamo vas da nam se pridružite u projektu “BUDI NEKO – UZ OBRT EKO, odnosno, da se prijavite sa vašim dobrim poduzetničkim praksama i opisom na koji način ste aktivno uključeni u rješavanje ekoloških problema u vašoj proizvodnji ili uslugama, zaštiti okoliša i pronalaženju rješenja za brigu za zdravlje kroz provođenje specifičnih mjera u vašem obrtu, ili opisom kako praktikujete ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje na eko principima. Uspješni obrti, kao što je vaše, neka pruže pozitivan primjer drugim i običnim građanima, kako se ekološki prihvatljivo odnositi prema zdravlju i okolišu”- poručuju iz Partnera.

Iz ove Fondacije pozivaju građane da se prijave kao registrovana privredna djelatnost fizičkog lica koji već upražnjava neku od ekoloških praksi. “Zainteresovani mogu poslati prezentaciju ili opis priče o provođenju aktivnosti eko proizvodnje ili usluge i zaštite okoline u vašem poslovanju kao i vaše buduće korake i poslovne planove za povećanje vašeg utjecaja na eko proizvodnju, odnosno, opis na koji način ste dali svoj doprinos u realizaciji poboljšanja kvaliteta života na eko principima”- pojašnjavaju iz fondacije te dodaju da će, na osnovu komisijske procjene, dodijeliti novčane nagrade za tri najbolje plasirana obrta/poduzetnika. Tako je za prvo mjesto previđena nagrada od 3.000 KM, za drugo 2.000 KM te za treće, 1.000 KM,a sve uz uslov i dokaz da će sredstva biti namijenjena projektima proizvodnje na eko principima, a čiji utrošak će utrošak kontrolisati Fondacija.

Zainteresovane osobe prijave mogu dostaviti na adresu eko@partner.ba, a rok je 30.9.2022. godine do 16:00 sati.Više informacija zainteresoivani mogu pronaći www.partner.ba.

 (Balans)