• tik tok

Od naredne sedmice građani BiH sa TAG uređajem mogu voziti i kroz Hrvatsku

Jun 27, 2024

Foto: Ceste FBiH

Od 1. jula ove godine, godine svi korisnici ACC TAG uređaja, odnosno, elektronske naplate cestarine, mogu koristiti svoj TAG uređaj i za prolaze kroz mrežu Hrvatskih autocesta uz prethodnu registraciju uređaja, saopštile su “Autoceste FBiH”.

Registracija ACC TAG uređaja se može izvršiti na nekoliko prodajnih ureda Hrvatskih autocesta uz potrebnu dokumentaciju.

“Potrebno je povezati svoju platnu karticu, a koju Hrvatske autoceste prihvaćaju, za svoj ACC TAG-a kako biste mogli koristiti uslugu plaćanja cestarine Hrvatskih autocesta. Korisnik će imati dva korisnička računa i jedan uređaj, pri čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje. Uređaj ACC TAG nije kompatibilan na mreži autocesta Bina-Istra i autocesta Zagreb-Macelj u Republici Hrvatskoj”- objasnili su iz “Autocesta FBiH”.

TAG uređaji drugog upravitelja će se programirati na iste registracijske oznake na koje su inicijalno programirani prilikom kupnje uređaja.

Korištenjem TAG uređaja u sistemu JP Autocesta FBiH neće se trošiti sredstva koja imate u pretplati kod drugog upravitelja.

Šta je sve potrebno d abiste akitivirali i koristili ovu uslugu, pročitajte detaljnije.

(Balans)