• tik tok

Nepoznati muškarac pokušao oteti dječaka u Tuzli?

Sep 9, 2022

U Tuzli se danas, prema tvrdnjama jednog roditelja, desio pokušaj otmice 12-godišnjeg dječaka, a slučaj je prijavljen i policiji.

Kako majka dječaka opisuje, u ulici, Mehmeda Šerbića, oko podne, nepoznata osoba, srednjih godina u sivom autu, pokušala je oteti njenog sina koji se vraćao iz škole.

“Pored sina se zaustavila nepoznata osoba, ugasila auto i kroz otvoren prozor rekla: “Dječače,hajde da te odvučem gore”. Sin se zahvalio i rekao da ne želi. Onda je ta nepoznata osoba otvorila vrata,  sin je od straha počeo trčati nazad prema Jalskoj džamiji, iako je od svoje ulice bio udaljen 30 metara”- priča majka i ističe da je taj nepoznati muškarac rukom prijetio njemom sinu, potom sjeo u auto i odvezao se niz ulicu.

“Sin  je trčeći došao kući sa druge strane ulice koja vodi pored Tekije i kada je došao jedino sto je uspio reći je: “Mama, htio me je oteti”. Potom se onesvjestio.  Odmah smo obavjestili policiju i rekli su da će poslati patrolu. Mi smo, kao roditelju u šoku i ne vjerujemo da se ovako nešto može desiti u toku dana i to samo 30 metara od kuće. Dijete nam je pretrpjelo veliki šok”- ispričala je uznemirena majka.

Iz Uprave policije MUP-a TK su potvrdili da je prijava zaprimljena.

“Policijska stanica Centar je danas oko 13.00 sati zaprimila prijavu da je NN osoba iz vozila zvala malodobno dijete da uđe u vozilo. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta je upućena patrola koja nije uočila opisano vozilo, a policijski službenici će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se utvrdile okolnosti prijavljenog događjaja”- obrazloženo je iz policije.

(Balans)