• tik tok

Nakon poplava, TK sumira štete

Jun 11, 2022

Prema vanrednom izvještaju u oblasti zaštite i spašavanja na teritoriji Tuzlanskog kantona stanje po općinama/gradovima izgleda ovako:

Poplave:

Općina Banovići: PVJ Banovići je zaprimila više poziva za crpljenje vode iz objekata u naseljima Jezero i Ekonomija. U toku sutrašnjeg dana biće održana sjednica općinskog štaba civilne zaštite.

Općina Čelić: Na području općine Čelić rijeke su se povukle u svoja korita iako je situacija i dalje teška. Odlukom općinskog načelnika Čelić, dana 10.6.2022.godine proglašeno je stanje prirodne nesreće na području općine Čelić zbog poplava i klizišta uzrokovanih obilnim kišnim padavinama.

Tuzla: Na terenu su službenic CZ Tuzla. U naselju Avdibašići jedna porodica je evakuisana, a poplavljeno je 6 kuća, okolna dvorišta i pomoćna zgrada.U naselju Donja Obodnica poplavljena su 4 dvorišta a voda je odnijela i bankinu. U naselju Donja Dragunja odsječeno je 6 kuća od ostatka naselja zbog vode.

Lukavac: Podvožnjaci kod magistralnog puta M4 i u Milerovoj ulici su pod vodom. PVJ je intervenisala na crpljenju vode iz 3 stambena objekta u naseljima Duboštica, Tehnika i u Lukavcu u gradu. Službenici CZ su na terenu.

Grad Srebrenik: PVJ Srebrenik je imao intervencije na crpljenju vode iz naselja Bjelave i Potpeć.

 Klizišta:

Grad Tuzla: Prijavljena su tri klizišta na području naselja Vis, Gojino Brdo i Jurišići.

Općina Kladanj: Reaktiviranje starog klizišta u naselju Stupari centar (Dubrava) prijeti dva stambena objekta. Službenici CZ su izašli na teren radi intervencije na klizištu.

Općina Banovići: Prijavljeno je aktiviranje klizišta na lokalitetu Cerina Ravan.