• tik tok

Muškarac poginuo na pruzi u Ševarima kod Tuzle

Jul 21, 2022

Foto: Ilustracija

Jedna osoba je poginula u srijedu na pruzi Brčko- Banovići u mjestu Ševari kod tuzlanskog naselja Kiseljak.

Kako su pojasnili iz Uprave policije MUP-a TK, u  saobraćajnoj nezgodi su učestvovali voz – kompozicija sa teretnim vagonima vlasništvo Željeznice RS kojim je upravljao mašinovođa D.J., rođen 1977.godine iz Zvornika i NN muška osoba koja je na licu mjesta smrtno stradala.

” Smrt muške osobe konstatovao je ljekar Službe hitne medicinske pomoć Doma zdravlja Tuzla. Uviđaj su izvršili kantonalni tužilac i policijski službenici OKP PU Tuzla i PS Zapad, koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode. Po naredbi tužioca, tijelo nastradale NN muške osobe je preveženo u prostorije JKP „Komemorativni centar“ Tuzla radi vršenja obdukcije i utvrđivanja identiteta”- pojasnili su iz Uprave policije MUP-a TK.

Identitet stradalog još nije utvrđen.  Ono što se zna da je gornji dio tijela bio na pruzi kada je voz naišao. Obdukcija će pokazati detaljan uzrok smrti i okolnosti pod kojima je do toga došlo.

Inače, u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je, pored pričinjene materijalne štete, jedno lice smrtno stradalo, dva  lica su zadobila teške tjelesne povrede, seadm  lica je zadobilo lake tjelesne povrede, dok se za dva lica dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.

( Balans)