• tik tok

(FOTO) Lipnica kod Tuzle: Pronađena mrtva žena i povrijeđeni muškarac

Feb 21, 2024

Foto: Ilustracija

U naselju Lipnica kod Tuzle policija je danas pronašla beživotno tijelo ženske osobe incijala S.B. te E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

Kako su pojasnili iz Uprave policije MUP-a TK, danas oko podne, dežurna služba Policijske stanice Zapad obaviještena je od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je on krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije.

“Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla i  muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći”- pojašnjeno je iz Uprave policije.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.

Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Vise informacija cemo biti u mogucnosti saopciti nakon obavljanja uviđaja, obdukcije i potrebnih istraznih radnji.

(Balans)