• tik tok

Kanađani otvaraju Džumbus festival u Tuzli

Jul 9, 2024

Foto: Tuzla Live

Udruženje “Tuzla Live” i ove godine organizuje organizuje Džumbus Festival, nekonvecionalnu seriju događaja različitog sadržaja koji se održavaju na više različitih lokacija u Tuzli tokom cijelog ljeta, najavili su danas organizatori.

U subotu 13. jula, počinje deveti po redu Džumbus Festival i to nastupom kanadskog sedmočlanog slavic dub-ska-punk sastava “Dumai Dunai” u klubu “Baza” u centru Tuzle.

“Dumai Dunai dolaze iz dalekog Montreala i kombinuju duboke dub zvukove sa energijom ska i punk rocka, izmiješano sa slavenskim i balkanskim etno motivima i radostii tugom ukrajinske polifonije. Sa bivšim i sadašnjim članovima Lemon Bucket Orkestra, Orkestar Kriminal, Boogatom i Bad Uncle, Dumai Dunai egzistira negdje između underground scene i planina i dolina njihovih domovina.Prestižni Songlines Magazine za njih kaže da su „Inteligentan sastav idealan za zabavu“- kazali su iz Udruženja “Tuzla Live”.
Džumbus Festival otvara vrata svim mladim umjetnicima da predstave svoj kreativni rad kroz muziku, teatar, fotografije, slikanje, performanse, rukotvorine, street art, ples, sport.

Svi zainteresovani prijave mogu slati na email adresu info@tuzlalive.org.

Džumbus Festival je podržan od strane Ministarstva za kulturu sport i mlade TK, Turističke zajednice grada Tuzla, kao i brojnih drugih organizacija i pojedinica iz BiH i inostranstva.

(Balans)