• tik tok

Juneći repovi: Slastan ručak za koji je potrebno vrijeme

Nov 10, 2024

Foto: Printscreen Youtube

Juneći repovi ispod sača su pravi dragulj tradicionalne kuhinje, često viđeni na menijima starih kafana, gde su boemi i gurmani uživali u njihovoj sočnosti i bogatom ukusu. Meso, koje se lako odvaja od kosti i lijepi za prste, pravi je specijalitet za ljubitelje autentičnih jela. Iako djeluje kao kafanski luksuz, uz pravi recept, ovaj gurmanluk možete lako spremiti i u svom domu, donoseći vrhunsku poslasticu na sto koja će oduševiti porodicu i prijatelje.

Za pripremu potrebno:

dva juneća repa srednje veličine, oko 1 kg po komadu

tri glavice crnog luka 

tri šargarepe 

jedan korijen celera 

tri lista lovora

dvije glavice bijelog luka .

ljuta papričica 

tri paradajza 

svjež peršun i bosiljak 

korijander u zrnu 

brašno 

so, biber i mljevena paprika 

2 dcl crvenog vina 

goveđa supa za nalivanje (može i od kocke)

Kompletnu proceduru pripreme možete pogledati u videu tuzlanskog kuhara Mirze Nišića.

(Balans)