• tik tok

(FOTO) U mrkvi švercao cigarete i parfeme

Sep 9, 2022

Službenici uprave za indirektno oporezivanje BiH su oduzeli robu vrijednu više od 78.000 KM na graničnom prelazu Rača. U operativnoj akciji “Skok” oduzeta je veća količina krijumčarenih cigareta i druge razne robe.

Službenici Grupe za sprječavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UIO u Tuzli izvršili su detaljan pregled i pretres hladnjače, a sve po instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH.

“Pored redovne pošiljke gdje je bilo prijavljeno povrće, pronađena je skrivena i krijumčarena roba. Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda , odnosno, 10.000 paklica cigareta. Također je pronađeno 5.014 komada različite robe,novčanici, parfemi, fotografska oprema. Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama se procjenjuje na 78.300 KM”- saopšteno je iz Uprave.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje iz člana 214 Krivičnog zakona BiH.

U toku akcije je  korištena je specijalizirana oprema i vozila koje je Upravi donirala Američka ambasada putem programa EXBS.

(Balans)