• tik tok

( Foto)  Poplave načinile veliku štetu Čeliću

Jun 10, 2022

Područje Opštine Čelić danas poslijepodne je poplavljeno usljed izljevanja vodotoka zbog  obilnih padavina. Presječena je putna komunikacija prema Brčkom, putevi i mostocvi su blokirani, a štete će se tek zbrojiti.

Admir Hrustanović, načelnik Čelića, kazao je da je okvirno ugroženo oko 100 objekata u nekoliko naselja.

” Također, oboreno je i nekoliko štala, a voda je odnijela i jedan automobil. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”- rekao je Hrustanović te dodao da se radi o velikoj materijalnoj šteti i da je zakazana sjednica lokalnog kriznog štaba.

Foto: Facebook

Jedna od mještanki Čelića kazala je da je bujica izgledala strašno i da nije mogla do auta doći jer je bilo u vodi. Posebno su stradali poljoprivredni proizvođači koji uzgajaju jagode u plastenicima. Kod nekih voda nije oštetila plastenike, ali je ušla u kuće.

 „  Na sreću, kod mene nije bilo velike štete na poljoprivredi, ali je bilo oko kuće i voda se ulila u podrum. Sada čistim to. Najviše štete su pretpjeli ljudi koji imaju firme“- rekao nam je Enver Zejćirović, proizvođač jagoda.

Ovo nije prvi put da Čelić ima problema sa poplava. Mještani su sličnu situaciju zapamtili 2010. pa 2014.godine.

( Balans)