• tik tok

EURO 2024: Danas tri utakmice

Jun 16, 2024

Foto: UEFA

U okviru Evropskog prvenstva u fudbalu, danas su na rasporedu tri utakmice grupne faze, od toga dvije iz grupe C i jedna iz grupe D. Sve utakmice mogu se pratiti u direktnom prenosu u programima BHRT-a.

U 15:00 sati, u okviru grupe D, na stadionu u Hamburgu snage će odmjeriti selekcije Poljske i Nizozemske. Od 18:00 sati, u okviru grupe C, igraju Slovenija i Danska na stadionu u Štutgartu, dok će u 21:00, takođe u okviru grupe C, igrati Srbija i Engleska.

Juče su se takođe igrale tri utakmice, u okviru grupa A i B. U prvoj utakmici Švajcaraka je pobijedila Mađarsku rezultatom 3:1 (A grupa), dok je u drugoj Hrvatska izgubila od Španije 3:0 (B grupa). Posljednja utakmica je odigrana između selekcija Italije i Albanije (grupa B), a krajnji rezultat je bio 2:1. 

Utakmicom grupe “A” između Njemačke i Škotske na prepunoj “Allianz Areni” u Minhenu počelo je 17. po redu Evropsko prvenstvo u fudbalu, a domaća selekcija je na samom otvaranju upisala ubjedljivu pobjedu.

Evropsko prvenstvo u fudbalu (EURO 2024), koje je prvi put održano 1960. godine i organizira se svake četiri godine, održava se u Njemačkoj i trajaće do 14. jula.

(BHRT)