• tik tok

Ermin Jusufović: Ne mogu, a da ne budem ponosan

Nov 20, 2022

Bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Jusufović izabran je za najkorisnijeg igrača 13. Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje nedavno održano u Sarajevu.

Ermin Jusufović je član SKISO Sinovi Bosne iz Lukavca. Jusufović je bio  jedan od nosilaca igre našeg tima koji je na kraju prvenstva osvojio srebrenu medalju.

Posjetili smo Jusufovića u Lukavcu gdje trenutno živi i igra i razgovarali o njegovim igrama za reprezentaciju, nagradi za MVP-a prvenstva te planovima za budućnost.

„Sretan sam i zadovoljan nakon prvenstva. Svakako bi bilo puno bolje da smo osvojili Svjetsko prvenstvo, ovako ćemo se morati zadovoljiti drugim mjestom. Ostaje gorčine, posebno zbog toga jer je tako malo falilo da tu finalnu utakmicu prelomimo u našu korist. Iranu svakako čestitam“ – kazao je za Balans Ermin Jusufović.

Nagrada za najkorisnijeg igrača prvenstva ublažila je gorčinu poraza u finalu.

„Moram priznati da sam ostao u šoku kada sam prozvan da primim tu nagradu. Ne mogu, a da ne budem ponosan. Same suze mog sina na tribinama su me možda više pogodile nego to priznanje. Svim ljudima koji mene poznaju, cijeloj mojoj porodici to jako puno znači. Bio je to jedan jako emotivan momenat na prvenstvu“ – dodaje Jusufović.

Ovaj skromni sportista nije očekivao nagradu za najkorisnijeg igrača.

„Nisam očekivao nagradu, jer nisam prikazao neke spektakularne igre. Iskoristit ću priliku da se zahvalim svima, prijateljima, saigračima, porodici. Ovo je kruna kada su u pitanju individualna priznanja u mojoj karijeri dugoj 24 godine“ – istakao je na kraju Jusufović.

(Balans)