• tik tok

Danas oblačno u BiH

Oct 10, 2022

Federalni hidrometerološki zavod je objavio da je jutros u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, te da je slaba kiša je registrovana na području Hercegovine i Krajine.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, prognoza je Zavoda. Rijetko može pasti malo kiše, uglavnom na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab većinom južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa BIHAMK vozače poziva na pojačan oprez i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj (lokalitet Ševaš njive) svaki dan, osim nedjelje i praznika, dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Na istom magitrslnom putu (M-17), ali na dionici Tarčin-Bradina, zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera. Podsjećamo, cestarina se ne naplaćuje na dionici A-1 Sarajevo zapad-Ivan. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim satima od 22 do 07 sati, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, pojasnili su iz BIHAMK-a.

(Balans)