• tik tok

Dajana Čolić: Umjesto pustih obećanja, neka govore djela i rad

Sep 19, 2022

Opći izbori u BIH održavaju se 2. oktobra, a kampanja je u punom jeku. Kada je u pitanju Predstavnički dom Parlamenta FBIH, desetine je kandidata za ukupno sedam pozicija koliko daje izborna jedinica 403 koja pokriva Lukavac, Srebrenik, Tuzlu i Čelić.

Jedna od kandidatkinja za ovaj nivo vlasti je aktuelna ministrica zdravstva TK Dajana Čolić. Čolić se nalazi na listi DF-a na redno broju 2.

Ako bi se birali zastupnici po zaslugama i onom što je svako od njih uradio, Dajana Čolić bi svakako bila jedan od sedam izabranih delegata, jer je iza nje četverogodišnji mandat na poziciji ministrice zdravstva TK. Pandemija korona virusa je ono po čemu je postala poznata u cijeloj BIH, kao žena koja se junački izborila sa pandemijom koja je pogodila cijeli svijet.

O kandidaturi na predstojećim izborima je kazala da nije ishitrena.

„Nakon angažmana na lokalnom i kantonalnom nivou, smatram da je vrijeme za korak dalje. Male promjene uvijek vode ka većim, a ja se nadam da ću dobiti priliku da budem inicijatorica pozitivnih promjena koje će omogućiti bolje uslove življenja svih građana i građanki Bosne i Hercegovine“

Kao razlog ulaska u politiku, Čolić navodi, uplitanje politike u živote svih nas.  

„Odlučila sam da neću skrštenih ruku posmatrati sistem koji nije dobar i krizu koja nas vuče ka dole. Prvu promjenu sam kreirala unutar same sebe odlučivši da ću sopstveni potencijal i znanje u koje sam ulagala koristiti da doprinesem boljoj sadašnjosti i budućnosti.

Kao i kroz svoje ranije angažmane, ukoliko budem izabrana, trudit ću se da osluškujem vaše probleme i budem na strani običnih ljudi koji žele ostati ovdje i živjeti život dostojan čovjeka. Borba na izborima za mene nije borba za poziciju nego prilika da politiku pretvorimo u vizionarsku djelatnost kojoj je misija unaprijediti život svakog čovjeka“

Ona navodi da će transparentnost i iskrenost biti temelj njenog rada, a umjesto pustih obećanja i velikih riječi, djela će govoriti.

(Balans)