• tik tok

Ana Maria Pranjić iz Tuzle varala penzionere i krala od njih

Sep 15, 2022

Kantonalno tužilaštvo Tuzla je predložilo Opštinskom sudu pritvor za 38-godišnju Ana Mariu Pranjić zbog prevare i krađe koja je od ranije poznata policiji.

Naime, Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, odnosno, Odjeljenje kriminalističke policije u saradnji sa službenicima PS Istok i PS Centar izvršili kriminalističku obradu. Dalje je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje predata je 38-godišnja Ana Maria Pranjić iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila više krivičnih djela Prevare i Krađe, u proteklom periodu na području Grada Tuzla.

Naime, riječ je o osam krivičnih djela Prevare, a gdje se dotična lažno predstavljala i uzimala određenu količinu novca od osoba starije životne dobi. Osim toga, tereti se i za četiri  i krivičnih djela Krađe iz člana 286. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navodno, Pranjić je vršila prevare  na razne načine, uglavnom je varala starije osobe. Služeći se lažima, uzimala je iznose od 20 KM pa do 100 KM. Lagala je građanima,uzimajući novac na razne načine pa i na ulici. Osim toga, pokrala je nekoliko osoba u tri slučaja, dolazeći im na vrata, služeći se lažima i ulazeći u njihove domove.

Pranjić je policiji poznata od ranije zbog krađa i prevara te je već bila osuđivana. U više navrata je služila zatvorsku kaznu zbog istih djela, a poznata je policiji i u drugim gradovima. Navodno, Pranjić ide po kućama i stanovima, ciljajući starije osobe. Predstavlja se kao prijateljica njihove djece iz inostranstva kako bi je pustili u kuću. Kada uđe, opljačka osobe koje je puste unutra.

(Balans)