• tik tok

(VIDEO) Novi početak Saliha Meškovića u 78. godini: Ne mogu bez makaza

Oct 4, 2022

Brico Salih Mešković prije nekoliko mjeseci zatvorio je frizerski salon u centru Tuzle, jer su vlasnici objekta željeli adaptirati prostor i promijeniti mu namjenu.

S obzirom da je odavno ispunio uslove za penzionisanje, predao je dokumentaciju u PIO i završio sa radom koji je trajao pune 62 godine.

Ubrzo je Salih shvatio da bez rada i mušterija ne može i odlučio se otvoriti salon u Fočanskoj ulici, do Autosalona Mešković.

„Otvorio sam iz dva razloga. Prvi je što me mušterije traže i zovu, žele da ih ja šišam. Drugi razlog je taj što sam ja naučio da radim, što ne mogu bez obaveze i bez makaza, a volim i popričati sa ljudima koje šišam i koje poznajem godinama“ – priča za Balans brico Salih.

Mešković je salon napravio u sklopu porodične kuće u Fočanskoj ulici. Većinu građevinskih radova sam je uradio.

„Drago mi je što sam na svom, u svojoj avliji. Ja sam sve ovo svojim rukama uradio, zidove, ploču, sve. Struju mi je radio brat, a pomagao mi je i bratić“ – dodaje Mešković.

Salih redovno šiša i obilazi penzionere koji nisu u mogućnosti doći do salona, A oni koji žele da se ošišaju kod brice Saliha, mogu ga kontaktirati na broj telefona 061/344-606.

„Ja ću biti u salonu non-stop i ovdje ću raditi, ali ako nisam tu, onda šišam ove starije ljude koji ne mogu doći. Svi koji žele da dođu i šišaju se neka me prvo kontaktiraju“ – kaže ovaj vitalni sedamdesetosmogodišnjak.

Brico je otvorio salon i dobio sve potrebne dokumente, jer nije želio da radi „na crno“.

„Bog mi je dao neki kuvet i snagu da radim. Radit ću dok ruke mogu, oči vide i noge drže. Eto“ – za kraj poručuje Salih.

Video priču o Salihu Meškoviću pogledajte u nastavku:

(Balans)