• tik tok

Sumnje u regularnost: SDA, DF, NL Sloboda i NES traže ponovno brojanje listića u Tuzli

Oct 25, 2024

Foto: Balans

 Objavljeni su rezultati lokalnih izbora za Tuzlu. Najviše glasova za Gradsko vijeće ima SDP i to 10.942 glasa, slijedi SDA sa 7.133, DF sa 3.548, Nezavisna lista Sloboda sa 3.486. Izborni prag su još prešle Tuzlanska alternativa, Naša stranka, BOSS, PDA, HDZ i NiP.

Da je bilo izbornih neregularnosti tokom procesa brojanja glasova, utvrđeno je prilikom ponovnog brojanja glasova za 36 biračkih mjesta. Razlika u glasovima prije i nakon brojanja glasova na ovih 36 biračkih mjesta je više od 700 glasova.

SDA, DF, NES i NL Sloboda će Centralnoj izbornoj komisiji uputiti zahtjev za ponovno brojanje na svim biračkim mjestima, odnosno njih 119.

„Mi ćemo uputiti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima u Tuzli jer je očigledno da su postojale neregularnosti prilikom brojanja glasova. Ne ulazeći u to je li u pitanju zlonamjeran čin ili greška. Mi imamo i dokaze koji ukazuju da je bilo grešaka prilikom brojanja glasova.“, rečeno je za Balans iz SDA.
Na narednim fotografijama pogledajte rezultate na biračkom mjestu 050A 137, prije i poslije ponovljenog brojanja listića.

Prije:

Poslije:

(Balans)