• tik tok

Više od 50 poslodavaca na Sajmu za zapošljavanja u Tuzli: Iskoristite priliku i pronađite posao

Oct 24, 2024

Foto: Služba

Služba za zapošljavanje TK Tuzla organizuje Sajam zapošljavanja TK 2024 “Iskoristi priliku” koji će biti održan u petak, 25. oktobra 2024. Godine, u velikoj dvorani SKPC “Mejdan”. Na sajmu učestvuje 48 poslodavaca sa područja TK, nekoliko manjih samostalnih poduzetnika – primjera dobre prakse i predstavnici Univerziteta u Tuzli.

Cilj Sajma je stvaranje prilike za ostvarivanje direktnog kontakta tražilaca zaposlenja i poslodavaca, zbog čega događaj i nosi naziv “Iskoristi priliku”, što podrazumijeva upoznavanje i povezivanje, a sve u svrhu krajnjeg rezultata – zapošljavanja, najavljuje organizator.

“Poslodavci koji će izlagati na Sajmu imaju potrebu zapošljavanjane samo trenutno, već za period od narednih šest mjeseci. S obzirom na to nezaposlene osobe od posjete Sajmu mogu očekivati susret sa velikim brojem poslodavaca i otvorenih radnih mjesta na jednom mjestu, mogućnost ličnog predstavljanja željenom poslodavcu i stručnu podršku predstavnika Službe za zapošljavanje”- saopšteno je iz Službe.

Pored nezaposlenih osoba, Sajam je namijenjen i osobama koje su zaposlene, a žele promjenu zaposlenja, potom učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji ne planiraju dalje školovanje da ostvare kontakt sa poslodavcima te onima koji će nastaviti školovanje imaju priliku na Sajmu upoznati plan i program Univerziteta u Tuzli jer na ovogodišnjem Sajmu jedan od izlagača je i Univerzitet. Osim toga, svoju šansu za zaposlenje mogu pronaći i studenti završnih godina studija – apsolventi i imatrikulanti.

“Sa druge strane, poslodavci će, pored mogućnosti obavljanja razgovora za posao, imati priliku prikupljanja velikog broja prijava, od kojih će moći formirati ili nadopuniti svoju bazu podataka, a što može koristiti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja”- naglašava organizator.