• tik tok

Kolegij Skupštine traži od Vlade TK da izdvoji pola miliona KM za poplavljena područja

Oct 5, 2024

Foto: Skupština TK

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona zatražio je danas od Vlade Tuzlanskog kantona da obezbijedi novčana sredstva u iznosu od 500.000 KM za gradove i općine pogođene katastrofalnim poplavama dana 4.10.2024. godine;

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona daje punu podršku za svaki vid pomoći nastradalom stanovništvu u područjima pogođenim poplavama i klizištima, saopšteno je. Kolegij je na današnjoj sjednici donio nekoliko zaključaka te uputio izraze iskrenog saućešća porodicama nastradalih u katastrofalnim poplavama koje su zadesile građane Konjica, Jablanice, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice.

Kolegij je zatražio traži od Vlade Tuzlanskog kantona da obezbijedi novčana sredstva u iznosu od 500.000 KM, bilo kroz budžetsku rezervu, rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu ili preraspodjelom sredstava u Budžetu Tuzlanskog kantona, za gradove i općine pogođene katastrofalnim poplavama. Osim toga, podržao mjere Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona preduzete u cilju otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava u općinama i gradovima Bosne i Hercegovine kao i stav menadžmenta JZU UKC Tuzla da se stavi na raspolaganje u punom kapacitetu stanovništvu gradova i općina pogođenih katastrofalnim poplavama.

“Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona sugeriše i drugim preduzećima i ustanovama da, u u skladu sa svojim mogućnostima, pruže neophodnu pomoć stanovništvu i pravnim subjektima na području gradova i općina zahvaćenih poplavama”- saopšteno je iz Skupštine TK.

(Balans/Skupština)