• tik tok

Od udara groma poginuo Dženan Uščuplić, bivši igrač i trener FK Sarajevo

Aug 8, 2024

Foto: Arhiv

Nekadašnji fudbaler FK Sarajevo i šef stručnog štaba ovog kluba u četiri navrata, Dženan Uščuplić tragično je stradao na planini Zelengori.

Detalji tragedije još nisu poznati, a zna se da je Uščuplić bio i zaljubljenik u planinarenje. Nezvanično, stradao je od udara groma.

Uščuplić je rođen 18. avgusta 1975. godine u Sarajevu, a nakon što je prošao omladinsku školu Željezničara, tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu pristupa redovima Sarajeva. Kao i većina tadašnjih mladih igrača Sarajeva, svoj prvi meč odigrao je u martu 1994. godine protiv selekcije UNPROFOR-a.

Ukupno je Uščuplić u dresu Sarajeva odigrao 121 zvanični meč, te postigao 28 golova. Sa Sarajevom je osvojio tri Kupa BiH i jedan Superkup, a nakon zbog povrede prerano završene karijere posvetio se trenerskom poslu.

Najviše vremena proveo je u radu sa mladim nadama FK Sarajevo. Sa ladincima FK Sarajevo Dženan je tri puta bio omladinski prvak BiH, isto toliko puta osvojio i Omladinski Kup BiH, a svemu tome dodao je i jedan trijumf u kadetskom prvenstvu.

U četiri mandata je vodio i prvi tim FK Sarajevo s kojim je uspio osvojiti tri trofeja.

(Balans)