• tik tok

(FOTO) Zvijezde znanja: U Kalesiji postavljeni reklamni panoi sa fotografijama najboljih učenika

Jun 15, 2024

Foto: Admir Karić

U Kalesiji u centru grada danas su postavljeni reklamni panoi sa fotografijama šest učenica i učenika generacije u protekloj školskoj godini. Radi se o jednoj srednjoj i pet osnovnih škola.

Na panoima su Ajla Kalajdžić, učenica JU MSS Kalesija, Hadi Ćurtović OŠ “Kalesija”, Ahmed Durgutović iz OŠ “Memići”, Rasim Ibralić OŠ “Rainci Gornji”, Lamija Šišić OŠ “Tojšići” i Nudžejma Alić OŠ “Vukovije”. Njihovi posteri će da krase Kalesiju narednih mjesec dana.

Idejni tvorac ove ideje koja promoviše znanje i uspješne učenike je vijećnik Admir Karić iz Kalesije.

“Sit sam, a vjerujem i veliki broj građana, da naše ulice i generalno javni prostor (uključujući i internet) u većini slučajeva popunjavaju vijesti i slike/lica koje postavljaju, pa čak i nameću, pogrešne standarde. Želim da promovišem, i želim da promovišemo znanje, kao pokretačku snagu svega na ovom dunjaluku! Kao vijećnik u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Kalesija, nisam uspio da se izborim za budžetsku stavku da za učenike generacije, ali i slične stvari, imamo posebnu stavku da ih promovišemo na velikim bilbordima, ali i posebne nagrade. Ali u privatnoj režiji mogu, za sada, ovoliko! Zasigurno ću se i u budućnosti boriti za promociju obakvih stvari.  Zahvaljujem se našoj firmi SM Print Kalesija – koji nisu željeli naplatiti dizajn i print ovih postera za panoe”- napisao je Karić na društvenim mrežama.

(Balans)