• tik tok

Mladi iz Novog Sada posjetit će Potočare: Suprostavljamo se politikama mržnje, rata i poricanja

Jun 13, 2024

Foto: Balans

Omladinski centar CK13 iz Novog Sada organizuje posjetu Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari tokom koje će se upoznati s radom ove institucije, saopšteno je iz Centra,

Kako je rečeno, mladi žele učiti o Srebrenici  te odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.

“Ovu posjetu organizujemo i činimo u ime mira, a protiv politika mržnje i ubijanja koje negiraju ili pravdaju zločine i kojim se omogućava ponavljanje zločina, ratova i genocida. Politikama mržnje i rata i strategijama poricanja, odlučno se suprostavljamo, s bilo koje nacionalističke strane da dolaze, a najodlučnije kada nastoje da govore u naše ime”- poručuju iz ove organizacije.

Mirovna posjeta se realizuje u okviru projekta “Pravo na mir” koji zajednički sprovode Omladinski centar CK13 iz Novog Sada, Inicijativa mladih za ljudska prava iz Podgorice i Centar za mlade KVART iz Prijedora. Projekat je podržan regionalnim programom SMART Balkans – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan koji realizuju Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanje i kreiranje politika (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM) uz finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške (NMFA).

(Balans)