• tik tok

Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra

Mar 27, 2024

Foto: Balans

U našoj zemlji jutros je pretežno oblačno vrijeme, a sličnop se očekuje i u nastavku dana, objavio je FHMZBIH.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 2; Sokolac 4; Bugojno, Drvar, Sanski Most, Zenica 6; Bihać, Prijedor 7; Banja Luka, Ivan Sedlo, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 8; Gradačac 9; Bijeljina, Doboj, Mostar, Široki Brijeg 10; Livno 11; Trebinje 12; Neum 16.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom zemlje. Intenzivnije padavine na jugu i jugozapadu. Vjetar prije podne slab, a poslije podne i u noći umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22 °C.

Za područje Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne i djelimično u centralnim područjima, idzato je narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra južnog smjera, brzine 40-70 km/h. Upozorenje je izdato za danas i sutra, a stanovništvu se savjetuje oprez. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući.

(Balans/FHMZBIH)