• tik tok

Edin Delić izabran za predsjednika GO Socijaldemokrata BiH

Oct 1, 2023

Foto: SD BiH

Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH), koja je jučer održana u Tuzli, izabrani su članovi Predsjedništva, te predsjednik Glavnog odbora. Za predsjednika Glavnog odbora izabran je aktuelni gradonačelnik Grada Lukavac Edin Delić, dok su za potpredsjednike Glavnog odbora izabrani Senada Karajbić i Petar Brkić. Aziz Čačković izabran je za generalnog sekretara.
Ranije je održan 1. Kongres Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine na kojem je za predsjednika stranke izabran Husein Tokić, te Glavni i Nadzorni odbor. Za potpredsjednike SDBiH izabrani su Zlatko Ercegović, Nusret Mamić i Sanel Mešanović, a za članove Predsjedništva, Nedžad Šećić, Selma Fazlić, Emir Begić, Mirsad Mujić, Amra Đuzić, Mirnes Mujkić, Jasmin Osmančević, Mulija Džulbegović i Ziher Suljić.

“Prije svega, želim da čestitam izabranom rukovodstvu. Na zdravim temeljima vratićemo se na period kada smo bili najbrže rastuća stranka u Tuzlanskom kantonu. Istekom četverogodišnjih mandata predsjednika gradskih i općinskih organizacija, u narednom periodu očekuju nas izbori rukovodstva u organizacijama. Ukoliko se potrudimo da radimo u skladu sa odlukama, u skladu sa Statutom, ubijeđen sam da ćemo napraviti iskorak u našem djelovanju. Istinskim vrijednostima, slobode, jednakosti, solidarnosti, multieničnosti, idejama na kojima smo i osnovali Socijaldemokrate BiH, vjerujemo da ćemo vratiti povjerenje članstva i birača, te da ćemo ove ideje zastupati bolje nego prije” – rekao je Husein Tokić, predsjednik stranke.

(Balans/ SD BiH)