• tik tok

U Kladnju obnovljene dvije fiskulturne sale

Jun 1, 2023

Foto: Facebook

U Osnovnoj školi “Kladanj” i Područnoj školi “Tuholj” u Kladnju obnovljene su fiskulturne sale sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona koja je izdvojila 58.000 KM.

Fiskulturna sala u Osnovoj školi “Kladanj” bila je potpuno devastirana, podsjetio je Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke.

 „Naime,  ovdje gdje je sada parket, bile su rupe i nije se mogla koristiti. Mi smo uložili oko 58.000 KM u obje škole i ,također, ćemo nastaviti da i u ovoj godini ulažemo u škole širom Tuzlanskog kantona kako bismo popravili uslove i kako bi se nastava u skladu sa planom i programom, mogla realizirati“- rekao je Omerović.

Obnovljene sale bit će od velike koristi učenicima za njih daljnji rast i razvoj.

„Sale su obnovljene sredstvima koje je odobrila Vlada TK i mi smo jako zahvalni jer su se stvorili puno bolji uslovi za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja i u druge svrhe koje mogu koristiti za školu i lokalnu zajednicu. Da bi naši mališani imali što bezbjedniji način druženja i bavljenja sportom”- kazala je  Indira Hajdarević, direktorica Osnovne škole „Kladanj“.

Zahvalnost Vladi TK što ulaže u sport i obrazovanje ovom je prilikom izrazili su i predstavnici lokalne zajednice.

„Naša djeca sad imaju uslove za bavljenje prije svega sportom i fizičkim aktivnostima. Kao što znate, prošle godine otvorena je sportska dvorana, a renoviran je pod u Osnovnoj školi “Kladanj” i “Tuholj”. Ostaje još Srednjoškolski centar, područna škola „Starić“ i razgovarali smo da se ulože dodatni napori i opreme se, prije svega, rekvizitima te da se objekti poprave”- zaključio je Jusuf Čavkunović, načelnik Kladnja.