• tik tok

Projekat EU: Nezaposlenim osobama po 6.000 KM za pokretanje biznisa u Tuzli

Apr 4, 2023

Foto: Balans

Grad Tuzla objavio je Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja, koji se realizuje u okviru Projekta „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“. Poziv je namijenjen nezaposlenim osobama koje žele realizirazi svoje poslovne ideje.

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“, podržan je u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- faza II (LEP II), koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Javni poziv namijenjen je svim zainteresovanim nezaposlenim osobama sa prebivalištem na području grada Tuzle, koje se vode na evidenciji nezaposlenih osoba u Zavodu za zapošljavanje Tuzla, a koje imaju poslovnu ideju  i žele pokrenuti sopstveni biznis.

Kroz ovaj program, nezaspolene osobe dobit će višednevnu obuku za razvoj poslovnog modela, mentorstvo, bespovratna sredstva od 6.000 KM za najbolje ocijenjenih pet biznisa, podršku za registraciju te mentorstvo nakon registracije.

Prijave na ovaj Javni poziv mogu se izvršiti do 24.04.2023. godine, popunjavanjem Prijavnog obrasca, koji se može predati: elektronski, na adresu: jusufz@tuzla.ba, ili lično na Protokol Grada Tuzle (Šalter sala) ili poštom, na adresu: Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Ulica ZAVNOBiH-a br.11.

Tekst Javnog poziva sa Prijavnim obrascem može se preuzeti putem linka:

Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja

Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-380.

( Balans/ Grad Tuzla)