• tik tok

“Zmajevo srce” uskoro otvara klubove za osobe sa invaliditetom širom TK i Brčko Distrikta

Nov 16, 2022

Klub “Zmajevo srce” na današnjoj konferenciji za medije sumirao je rezultate dosadašnjeg rada objekta u Tuzli.  Najavili su aktivnosti na otvaranju lanaca klubova – ugostiteljskih objekata u kojima će raditi osobe sa invaliditetom, na području Tuzlanskog kantona i Brčko distrikta. 

Osnivač i članice organizacionih odbora Omer Isović, Prof.dr. Edina Šarić, Rusejla Halilović, Sabina Jogunčić i Hajra Bajrić predsjednica udruženja “Njemi krik” iz Kalesije istakli su da će u narednom periodu u većini općuina u TK biti otvoren Klub u kojem će raditi osobe sa invaliditetom. Naglasili da stoje na raspolaganju da podijele svoje iskustvo i pomognu ostalim opštinama kako bi njihovi građani osjetili benefite postojanja jednog takvog kluba u svom gradu.

Na press konferenciji je istaknuto da su najveću podršku, Klubu u Tuzli,  dale Osnovne i Srednje  škole iz Tuzle ali i gosti iz raznih sfera života grada Tuzle. 

Posebno raduje podatak da će u nastavku aktivniju ulogu imati i žene oboljele od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja.

(Balans)