• tik tok

Zmajevo srce sutra otvara konobu i svi su pozvani

Aug 5, 2022

U sklopu kafića” Zmajevo srce”  sutra u Tuzli počinje sa radom i konoba u kojoj će, također, raditi osobe sa invaliditetom. Iz UG ” Zmajevo srce” najavljuju zanimljivu i ukusnu gastro ponudu.

Konoba, odnosno, restoran nalazit će se u sklopu sadašnjeg Kluba ” Zmajevo srce”,a otvaranje je predviđeno sutra u 10.00 sati.

” Nakon velikog uspjeha kafića, otvaramo i konobu.  Pozivam sve građane da dođu u subotu i probaju ukusnu hranu koju pripremaju vrsni kuhari. Hrana se priprema od halal proizvoda i naš naredni cilj je da dobijemo i halal certifikat”- pojašnjava Omer Isović iz UG ” Zmajevo srce”. Hranu će spremati kuharica sa dugogodišnjim iskustvom, a planirana je i dostava.

” Dostava hrane će, za sada, biti putem aplikacije Glovo, a može se i naručiti pa da se dođe po nju. Inače, hrana se služi isključivo članovima kluba, a to svako može besplatno postati kada dođe u restoran”- objasnio je Isović te doda da, osim konobe, planirano je otvaranje još jedne bašte iza tog objekta.

Podsjećamo, Klub ” Zmajevo srce” počeo je sa radom u maju ove godine te je angažovano sedam osoba sa invaliditetom, a najviše osobe sa Downovim sindromom. Kafić je brzo postao popularan i prepoznatljiv, ne samo za lokalne građane već i za brojne posjetitelje Tuzle. Tu su i druge aktivnosti poput pravljenja palačinaka sa poznatim osobama, održavanje poetskih večeri, raznih takmičenja i sl. Sve to kako bi se pokazala na djelu i u praksi socijalna inkluzija koju je podržala društvena zajednica. Od 6.avgusta će to biti upotpunjeno i gastro ponudom i različitim vrstama hrane koja će se pripremiti u konobi.

( Nataša Tadić)