• tik tok

Za Tuzlu upaljen narandžasti meteroalarm

Aug 6, 2022

Po podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda, temepratura zraka izmjerena u 08.00 sati u Tuzli je iznosila 20 stepeni °C . Za područje Tuzle je upaljen narandžasti meteroalarm, a UV indeks je veoma visok.  
Visoka jutarnja temperatura je zabilježena i na drugim mjestima i to: Bjelašnica 14, Srebrenica 15, Sokolac 16, Ivan-sedlo 17, Široki Brijeg 18, Sanski Most i Sarajevo 19, Bihać, Doboj, Livno i Zenica 20, Banja Luka 21, Grude 22, Trebinje 25, Gradačac 26 i Mostar 27°C.

U BiH se danas očekuje opet sunčano i vruće vrijeme. U poslijepodnevnim satima uz umjeren razvoj oblačnosti na području Krajine se mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C, na jugu Hercegovine i do 40°C.

Iz Federalnog hidrometerološkog zavoda savjetuju građanima da poduzmu sve mjere opreza i da ograniče aktivnosti i kretanje na otvorenom. Visoke temperature mogu uzorokovati tegobe kod hroničnih bolesnika te rizičnih skupina.

( Balans)