• tik tok

(VIDEO) Hoće li Jasmin Imamović prihvatiti mandat u Parlamentu BIH ili ipak ostaje na čelu Tuzle?

Oct 12, 2022

Jasmin Imamović je prema preliminarnim rezultatima CIK BiH osvojio 22.073 glasova za državni parlament odnosno najviše u SDP BiH.

Nakon što budu potvrđeni rezultati, Imamović će morati odlučiti hoće li prihvatiti mandat u državnom parlamentu ili ostati gradonačelnik Tuzle. O tome, Imamović ne želi direktno govoriti prije no što bude trebao donijeti odluku, mada njegov odgovor je znakovit po tom pitanju. Kaže, možda je vrijeme da tim na čelu s njim, po uzoru kako je preporodio Tuzlu, kako tvrdi učini istu stvar na nivou BiH.

“Ja prvo moram da dobijem potvrdu mandata, da dobijem certifikat. Izbori su bili, znam rezultate ali treba da dobijem certifikat da sam ušao u Partlamentarnu skupštinu BIH. Kad to dobijem onda se mogu izjasniti, ovako bi govorio šta bi bilo kad bi bilo?” – kazao je dvosmisleno Imamović gostujući na televiziji N1.

Imamović je dodao da je pobjedom Denisa Bećirovića BiH dobila prvo poluvrijeme u utakmici za bolje sutra i da će stranke koje su njega podržale činiti okosnicu na tom putu.

(Balans/N1)