• tik tok

Večeras dodjela Novinarske nagrade Nino Ćatić

Jul 10, 2024

Foto: Facebook

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, večeras će u 18.00 sati bit će održana peta po redu dodjela novinarske nagrade “Nino Ćatić”.

Novinarska nagrada ”Nino Ćatić” se dodjeljujeuz pokroviteljstvo predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, kao i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, podršku Federalne televizije, Vlade Tuzlanskog kantona, predsjednika Skupštine TK Žarka Vujovića, Grada Tuzle, Grada Konjica, Općine Novi Grad Sarajevo, BH Pošte, Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice genocida u Srebrenici, Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, te uz saglasnost porodice Ćatić i majke Nine Ćatića, Hajre Ćatić koja je preminula.

Organizator dodjele nagrade je Udruženje “Biti novinar” iz Tuzle, a novinarska nagrada ”Nino Ćatić” se dodjeljuje u pet kategorija i to radijski izvještaj, televizijski prilog, pisani tekst, fotografija i blog/vlog, a nagrada se dodjeljuje u okviru zvaničnog pograma obilježavanja godišnjice genocida.

(Balans)