• tik tok

Već poznato nekoliko kandidata za funkciju gradonačelnika Tuzle

Oct 10, 2022

Aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović dobio je više od 20. 000 glasova za Parlamentarnu skupštinu BIH i dobio je mandat u ovom najvišem zakonodavnom tijelu. Ako Imamović prihvati mandat, pozicija gradonačelnika Tuzle bit će upražnjena i uslijedit će vanredni izbori za gradonačelnika.

Do sada, dvije osobe su na društvenim mrežama najavile svoju kandidaturu, ukoliko dođe do vandrednih izbora, naravno. Jedan kandidat je dugogodišnji političar i advokat Mirnes Ajanović, a drugi Almir Arnaut Beli, predsjednik Udruženja “Velika djeca” Tuzla.

Almir Arnaut Beli

„Dragi sugrađani,

Odlukom odbora članova vijeća U.M. “Velika djeca“ Tuzla, predsjednik našeg udruženja Almir Arnaut kandiduje se za izbor gradonačelnika grada Tuzla u narednim lokalnim izborima. Obzirom da je trenutni gradonačelnik grada Tuzla prošao u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine otvorila se pozicija na funkciju gradonačelnika grada Tuzla. Našem gradu treba vratiti slobodu, zakon i red po svim mjerilima ljudskog roda. Tuzla će biti izgrađena na temelju jednakosti, socijalne pravde, poštivati će se sva ljudska prava i slobode. Ovo je test naše snage i vjerovanja u građansko uređenje države i vladavinu prava u svim gradskim i javnim institucijama. Smatramo da je naš predsjednik udruženja Almir Arnaut idealan za tu funkciju. Srdačno vas pozdravljamo, a našem predsjedniku želimo svu sreću na predstojećim izborima, jer znanje već ima. Vijeće U.M. “Velika djeca“ Tuzla“ -stoji u saopštenju Almira Arnauta.

Kandidaturu je na Facebooku najavio prikladnom fotografijom Mirnes Ajanović, na kojoj stoji da je duže od 20 godina bio najaktivniji vijećnik u Općinskom vijeću, da je podnio više od 2.000 inicijativa za poboljšanje uslova života građana, te da je iza njega više od 30 godina borbe za ljudska prava i slobode.

Još uvijek nije poznato, ko će biti kandidat SDP-a, najjače stranke u Tuzli, ali se  špekuliše da će to biti Zijad Lugavić, šef Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle.

Lugavić i Imamović

Osim ovih kandidata, ukoliko Imamović prihvati mandat u Parlamentu BIH, bit će zasigurno još nekoliko pretendenata na ovu funkciju.

(Balans)