• tik tok

U Tuzli poskupile taksi usluge

Jul 7, 2022

Rast cijena nafte i naftnih derivata na stranom tržištu diktira cijene na domaćem. Cijene nafte i naftnih derivata mijenjaju se preko noći, a to za sobom povlači i druga poskupljenja. U Tuzli je od prije nekoliko dana poskupio taksi prevoz.

„Kod nas je vožnja po pozivu bila 4 KM za razdaljinu od 4 kilometra, ostavili smo cijenu i dalje istu, ali smo smanjili kilometražu na 3 kilometra. Cijena taksija za naselja koja nisu u strogom centru grada je oko 5 KM“ – kaže za Balans Neim Husić, predsjednik udruženja „Tuzla taxi“

Također, poskupila je i cijena taksi usluge na takozvano mahanje, sa dosadašnjih 2 KM, na 2,5 ili 3, u zavinsosti od taksi prevoznika.

„Znam da su kolege poskupile uslugu na zaustavljanje za nekih pola marke ili marku, ali to je sve uzrokovano poskupljenjem goriva. Mi u našem udruženju rijetko radimo takve vožnje, ali znam da je došlo do povećanja cijene“ – ističe Husić.

Hoće li cijene taksi usluga ostati na sadašnjim zavisi od cijena nafte. Ukoliko se povećaju cijene goriva, svakako da će i usluge prevoza biti veće.

(Balans)