• tik tok

U Kanadi ubijeno najmanje 10, a ranjeno 15 osoba

Sep 5, 2022

Kanadska vlast saopštila je da traga za dvojicom muškaraca koji su osumnjičeni da su nožem ubili najmanje deset, a ranili 15 osoba i to na više lokacija u Saskatchewanu u centralnoj Kanadi, prenosi CNN.

Policija istražuje 13 mjesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ozlijeđene osobe. Vlasti su identifikovale dvojicu osumnjičenih kao Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona  te dali savjet građanima da budu na oprezu jer je traženi par naoružan i opasan. Vjeruje se da su neke žrtve bile na meti, a neke su ubijane nasumično.

Kraljevska kanadska konjička policija u Saskatchewanu, Alberti i Manitobi istražuje ubode nožem. Rhonda Blackmore, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan, rekla je da vlasti ne znaju jesu li osumnjičeni promijenili vozila. “Njihova lokacija i smjer putovanja su nepoznati. Užasno je što se danas dogodilo u našoj pokrajini”, rekla je Blackmore.

Kazala je i da je policija još uvijek u početnoj fazi istrage, da pokušava utvrditi odnos između dvojice osumnjičenika i jesu li bili poznati policiji. Nije mogla navesti motiv napada.

(Balans)