• tik tok

Pronađeno 20 kg droge: Narko grupu predvodio Armin Šabanović iz Živinica

Oct 6, 2022

Kantonalno Tužilaštvo danas će ispitati 12 uhapšenih osoba u jučerašnjoj zajedničkoj akciji pripadnika MUP-a TK i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA BiH), saopšteno je danas iz ove institucije.

Akcija je rađena po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i naredbi Kantonalnog suda Tuzla. Postupajući tužilac će najvjerovatnije  za sve osumnjičene staviti Kantonalnom sudu Tuzla prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

“Oni su osumnjičeni da su u grupi  koju je organizirao Armin Šabanović (25) iz Živinica  počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Također, dvije osobe su osumnjičene i za krivična djela protivpravo lišenje slobode u sticaju sa teškom tjelesnom povredom, te dva člana grupe i za nasilničko ponašanje.Dvije osumnjičene osobe se nalaze u bjekstvu i za njima se traga, dok su dvije osobe nakon ispitivanja puštene na slobodu”- pojašnjeno je iz Tužilaštva.

Hapšenju su prethodili jučer pretresi na više lokacija na području Živinica, Gračanice, Tuzle, Kalesije i  Banovića. Tokom pretresa objekata i lica i poduzimanjem drugih istražnih radnji pronađeno je oko 20 kilograma opojne droge speed (amfetamin), kao i druga narkotička sredstva koja će biti vještačena. Oduzet je određeni iznos novca, računari, laptopi nekoliko pištolja i municija kao i drugi predmeti koji će biti dokazni materijali. Ovim aktivnostima je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva provedena u saradnji sa istražiteljima SIPA-e BiH i MUP-a TK.

(Balans)