Pileća prsa, rekli bi znalci, sama po sebi poprilično su dosadan komad mesa. Upravo zato, nije loše ih uvaljati u hrskave krušne mrvice ili im dodati punjenja koja ih zatim pretvaraju u prave delicije.
Da biste pileća prsa učinili zanimljivijima, dodajte im bogata punjenja, pa uživajte u brzom, jednostavnom, ali slasnom ručku
Birajte između omiljenog sira, špinata ili starog hljeba, pa se upustite u motanje i pečenje. Vjerujte, ovi recepti spasit će vas kada su u pitanju nove ideje za ručak.
Sir je uvijek dobra ideja, a napunite li njime piletinu, postaje slastan ručak kojem je naprosto teško odoljeti. Za veći užitak, naprosto pomiješajte više vrsta sira.
Hljeb, peršun i bijeli luk genijalna su kombinacija kada su u pitanju bruschette, ali i mesna punjenja. Ova tri sastojka u spoju s piletinom pretvorit će se u pravu deliciju, nedjeljom ili bilo kojim drugim danom.
Smrznuti špinat dobra je alternativa onom svježem, posebice kada ste u žurbi. Pomiješajte ga s kremastom ricottom ili krem sirom pa sve zarolajte u fine, sočne rolice.
Volite li pak više one rastezljive nadjeve kod kojih se ljubav rađa na prvi pogled, mozzarella u kombinaciji s pestom bit će sjajan odabir za vas. Vruće, rastezljivo, za prste polizati!
- Pileća prsa istucajte, stavite začin po želji, napunite bilo kojim od predloženih nadjeva i pecite oko 30 minuta, bit će te prezadovoljni rezultatom. Prijatno.
(Balans/24hr)