Očistite zeca i narežite na komade. Zalijte vinom, prekrijte folijom i pustite da se marinira preko noći.
Uklonite i posušite meso, a vino sačuvajte. Začinite zečetinu solju i biberom te je obložite brašnom.
Grubo nasjeckajte luk i bijeli luk te popržite na zagrijanom maslinovom ulju. Maknite s vatre i koristite istu tavu da popržite meso dok ne posmeđi.
Umiješajte koncentrat paradajza u vino te ulijte u tavu sa zečetinom. Dodajte 200 ml vode skupa s grančicom ružmarina i listićima timijana. Vratite luk i bijeli luk, začinite solju i biberom te ostavite da se poklopljeno krčka 30 minuta. Ako je potrebno, dodajte još vode. Zatim dodajte masline i kuhajte još 30 minuta.
Ogulite i narežite krumpire na kriške debele 1-2 cm. Kuhajte u slanoj vodi dok nisu napola skuhani, a zatim ih ohladite u ledeno hladnoj vodi.
Posložite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Premažite krompir maslinovim uljem. Začinite solju, biberom i sitno sjeckanim ružmarinom. Pecite na 180 stepeni dok ne porudi.
Poslužite zečetinu s krompirom.
(24 KITCHEN)