Skip to content
Foto: Facebook
Presnac je staro Bosanko jelo koje je i danas često na trpezama, posebno u seoskim domaćinstvima. Recept za ovo jelo pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 5 jaja
- 200ml jogurta
- 500g svježeg sira
- 200ml kiselog vrhnja
- 100ml ulja
- jedna kašičica soli
- 100g griza
- 1 prašak za pecivo
- 3 lista gotovih kora
Priprema:
- Mikserom umutiti 5 jaja, dodati 200 ml jogurta, 500 g sira, 200 ml kiselog vrhnja, 100 ml ulja, 1 kašičicu soli, 100 g griza, 1 prašak za pecivo.
- Tepsiju premazati uljem i staviti 3 lista gotovih jufki kao što je prikzano u videu.
- Izliti smijesu i preklopiti jufke.
- Premazti uljem i peći u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta na 230 °C.
- Gotovu pitu premazati kiselom pavlakom.
- Prijatno.