• tik tok

Poznata imena dobitnika nagrade Nino Ćatić

Jul 5, 2022

Žiri kojeg čine renomirani novinari: Almasa Hadžić, Salih Brkić, Marko Divković i Marinko Sekulić, od zatvaranja konkursa za dodjelu Novinarska nagrada ”Nino Ćatić”, vrijedno je radio selektirajući prispjele radove, tako da su imena dobitnika u svim kategorijama već poznata. Imena će javno biti saopćena na dodjeli nagrada, 10. jula 2022. godine u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari u 18:30 sati.

Organizacioni odbor za dodjelu nagrade na čelu sa Eminom Hodžić i Dinom Durmićem, inicijatorima ovog projekta, također je donio Odluku o dodjeli specijalnih priznanja i plaketa novinarkama i novinarima, kao i medijima u BiH i regionu, koji su u proteklom periodu profesionalno izvještavali o Srebrenici. Priznanja i plakete, također će biti dodijeljeljena 10. jula u Memorijalnom centru u Potočarima, na događaju koji će moderirati tuzlanska glumica Remira Osmanović.

„Nama je veoma važno da je ovaj projekat od strane kolega novinara prepoznat kao plemenit i da je vrijedan podrške. Mi kroz organizovanje ove nagrade posvećene Nihadu Nini Ćatiću manifestujemo svoja osjećanja, empatiju prema svim nedužnim žrtvama“ -kazala je Emina Hodžić iz udruženja “Biti novinar”

Dino Durmić, koji je sa Eminom Hodžić, inicijator dodjele nagrade “Nino Ćatić”, ponosan je na cjelokupan projekat.

„Ovogodišnja tema posvećena je majkama koje još uvijek tragaju za kostima svoje djece. Posljednji podatak govori da je više od 500 majki preselilo na bolji svijet, a da nisu pronašle posmrtne ostatke djece ili muževa“ – ističe Durmić za Balans.

(Balans)