• tik tok

Poznat datum postavljanja travnjaka na Tušnju

Oct 25, 2022

Radovi na adaptaciji terena stadiona Tušanj traju od jula mjeseca, a rokovi završetka radova već su dva puta probijani. U toku mjeseca septembra kada je stadion trebao biti završen, na gradilištu skoro da nije ni bilo radnika. Radovi su intenzivirani u posljednjih desetak dana.

„Ja kako imam informacije 11. novembra će najvjerovatnije biti položena trava. Onda se to privodi kraju. Ovo je sad pozitivna stvar da se krenulo sa ozbiljnim poslom“ – kazao je za Balans Dževad Šećerbegović, direktor JU Gradski stadion Tušanj.

Šećerbegović očekuje da će Tušanj dobiti moderan travnjak na kojem će domaće utakmice biti igrane tek od naredne sezone.

Dževad Šećerbegović, direktor Gradskog stadiona Tušanj

„Ova sezona je izgubljena za igranje utakmica. Odležat će trava ovu sezonu tako da bude pripremljena za proljeće i da se na proljeće počne igrati na stadionu Tušanj. Da hoćemo imati dobrih utakmica i igrača kakav će biti travnjak bilo bi dobro“ -zaključuje Šećebregović.

Osim Slobode, na Tušnju domaće utakmice igra i Tuzla City. Ove sezone Sloboda je domaćin u Banovićima, a Tuzla City u Srebreniku.

(Balans)