• tik tok

Midhat Čaušević zastupnik SDA : Skupštinska većina je stabilna kao i Vlada TK

Jun 24, 2022

Nakon nemilih scena, verbalnih vrijeđanja i prijetnji, te fizičkih nasrtaja na sjednici GO Stranke demokratske akcije u Tuzli, pojedini mediji su počeli špekulisati da bi mogla, ponovo, biti smijenjena Vlada TK.
Tome bi svakako prethodila promjena parlamentarne većine u Skupštini TK, a nju trenutno čine SDA, DF, SBIH i SDBiH i ta većina je oformljena u februaru nakon odluke dva poslanika da promijene stranu. Tako su poslanici Jasmina Lugavić i Smajo Mandžić odlučili vratiti se u SDA gdje su nekada bili i to uzrokovalo promjenu.
Nakon snimka koji se pojavio u javnosti sa sjednice GO SDA Tuzla, a na kojem se vidi sukob pomenutog Smaje Mandžića i Salke Zildžića, predsjednika Gradske ogranizacije SDA Tuzla, u javnosti su počela nagađanja da , zbog evidentnih problema u SDA , navodno, zbog rangiranja kandidata na listama za predstojeće izbore, moglo bi doći, ponovo, do promjene stranačkih dresova, a što bi dalje uticalo na promjenu skupštinske većine i smjenu Vlade TK.
Iz SDA ne misle tako i poručuju da je većina stabilna i da Vlada TK ostaje do kraja mandata.
„ Stabilna je skupštinska većina i Vlada TK. Nova Vlada TK radi odličan posao. Rezultati rada Vlade su prepoznati od strane građana i ta činjenica je, očito, postala realna prijetna opoziciji prije Općih izbora. Ova Vlada će ostati do kraja ovog mandata i naredni mandat u Tuzlanskom kantonu“- kazao je za naš portal Midhat Čaušević, zastupnik SDA u Skupštini TK.
Kontaktirali smo još neke stranke, ali su kazali da nemaju šta reći i da su problemi unutar SDA.
Inače, promjena vlasti u Tuzlanskom kantonu je odavno postala normalna pojava, gdje se svako malo smjenjuju stranke, direktori, odbori, a sve pod krinkom demokratije.
( Balans)