• tik tok

Lukavčani brane boje BiH na Euroligi

Jun 9, 2022

Sportski klub invalida sjedeće odbojke „Sinovi Bosne“  sutra igra prvu utakmicu us klopu  Eurolige u sjedećoj odbojci koje se održava od 10. do 12. juna u Poljskoj, a nastupaju klubovi iz još sedam zemalja.

Ovo veliko evropsko takmičenje održava se u poljskom gradu Myslowice, a lukavački klub je uspješno prešao put od 1.000 km, a ranije je održana press konferencija kluba na kojoj su članovi kazali da će dostojno predstaviti BiH.

„Zaista mi je neizmjerno drago što danas svi zajedno svjedočimo ovom trenutku. Kada je u pitanju odlazak na takmičenje Eurolige, mi smo se plasirali zahvaljujući plasmanu na treće mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci“, kazao je Ermin Jusufović, kapiten SKISO Sinovi Bosne, Lukavac.

Ekipa je optimistična i očekuje dobre rezultate u Poljskoj.

„ Na ovu Euroligu idemo kao favoriti i mi od toga ne bježimo. Učinit ćemo sve da napravimo jedan dobar rezultat i ako Bog da osvojimo ovu ligu i da poslije Fantoma koji su donijelu titulu iz Lige šampiona, mi budemo ekipa koja će donijeti pehar i priznanja sa Eurolige“, izjavio je  Fahrudin Muharemović, trener kluba.

( Balans)