• tik tok

Lukavac dočekuje četiri reprezentacije u sjedećoj odbojci

Sep 7, 2022

U Lukavcu će 10. i 11. septembra biti održan  27. Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci “Edin Ibraković 2022”, a kojeg organizuje Sportski klub invalida sjedeće odbojke “Sinovi Bosne” iz tog grada.

Još u februaru je klub započeo pripreme za ovaj veliki sportski događaj koji je morao dobiti status međunarodne manifestacije te biti postavljen u evropski kalendar takmičenja sjedeće odbojke. Pojavom na toj platformi, reprezentacije su se počele javljati za učešće. Ove godine na turniru igraju reprezentacije Hrvatske, Kazahstana, Srbije i Slovenije, a od domaćih ekipa nastupit će klubovi iz Živinica, Brčkog, Banovića te domaćin SKISO”Sinovi Bosne” iz Lukavca.

“Klub je uložio maksimum napora kako bi organizovao ovaj turnir u skladu sa standardima za međunarodna takmičenja. Ove godine turnir je dvodnevnog karaktera te četiri reprezentacije, od kojih će tri učestvovati na svjetskom prvenstvu u Sarajevu u novembru i četiri kluba iz BiH, garant su kvaliteta ovogodišnjeg turnira”- rekao je Ermin Jusufović, kapiten lukavačkog kluba. Bit će ova prilika da ekipe odmjere snage, formu i razmjene iskustva, a posebno za reprezentacije koje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu. Tako su domaćini Kazastancima obezbjedili još tri prijateljske utakmice prije turnira. Prva utakmica će biti protiv reprezentacije BiH u Sarajevu, a potom u Lukavcu protiv reprezentacije Srbije i kluba organizatora.

“Zadovoljan sam ovogodišnjom organizacijom, pripremama i učesnicima turnira. Nadam se da ćemo poslati lijepu sliku iz Lukavca i da će ljubitelji sjedeće odbojke uživati”- kazao je Fahrudin Muharemović, trener SKISO “Sinovi Bosne” iz Lukavca na današnjoj konferenciji za medije.

Organizator se pobrinuo i za prenos utakmica pa će tako zainteresovani građani, mečeve moći pratiti putem live streaminga uz tehničku pomoć RTV Lukavac i kompanije PC ONER Lukavac.

(Nataša Tadić)